SchaapMaartje-300x300.jpg
5 Nieuwe Boteringestraat Groningen Groningen 9712 PE NL
050 - 206 93 92050 - 206 93 92

Mr. Maartje Schaap is advocaat sinds 2005.

Zij studeerde rechten in Groningen en is afgestudeerd in zowel strafrecht als privaatrecht. Als afgestudeerd Togamaster student heeft zij ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie.

Zij heeft zich gespecialiseerd in het strafrecht. Zij is werkzaam bij Schaap strafrechtadvocaten. Zij staat op verschillende gebieden van het strafrecht cliënten bij, zoals o.a. geweldsdelicten(mishandeling/moord/doodslag), opiumdelicten (hennep), vermogensdelicten(diefstal) en Verklaring Omtrent het Gedrag procedures.

Daarnaast is zij werkzaam op het gebied van het jeugdrecht en staat zij minderjarige verdachten bij wanneer ze voor de kinderrechter dienen te verschijnen.

Ook in CBR zaken (ongeldig verklaring rijbewijs) of procedures waarbij een tijdelijk huisverbod (huiselijk geweld) is opgelegd staat zij cliënten bij.

De meest recente spraakmakende strafzaken waarbij Maartje optrad waren de dodelijke mishandeling in Poelestraat (2009), de zogeheten Bina-bar moord (2009) en de Kabouterzaak – Kwikstaart onderzoek (2011).

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten en doceert strafrecht aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor RUG studenten.

Maartje Schaap is zakelijk actief op Twitter. Volg haar @mrmaartje

Ervaring
Jaar beëdiging: 2006