profiel foto meester Leonie 300x300.png
20 Torenallee Eindhoven Noord-Brabant 5617 BA NL
04020921500402092150

Leonie is een strafrechtadvocaat pur sang. Van jongs af aan riep zij al dat zij strafrechtadvocaat wilde worden, en heeft niet gerust tot het zover was. Niet alleen voor zichzelf kan zij dus doelen waarmaken, ook voor cliënten gaat zij tot het uiterste. Leonie bijt zich vast in een dossier en heeft een enorme drive.

Leonie is cum laude afgestudeerd aan Tilburg University. Daarna heeft zij stage gelopen bij het gerenommeerde kantoor van strafrechtadvocaat Gerard Spong in Amsterdam. Haar tweede master (Forensica, Criminologie en Rechtspleging) volbracht zij aan Maastricht University. Haar afstudeerscriptie is uitgeroepen tot ‘topscriptie’ door het Nederlands Juristenblad.

In 2014 is zij haar carrière gestart bij een groot strafrechtkantoor in Eindhoven. in 2015 is zij beëdigd als advocaat, en heeft gedurende 3,5 jaar enkel strafzaken behandeld. In 2018 heeft zij haar eigen kantoor opgericht en was Meester Leonie Strafrechtadvocatuur een feit.

In 2017 is Leonie uitgeroepen tot aanstormend strafrechttalent 2017 van de provincie Noord-Brabant. Ook versloeg zij in dat jaar 4 Belgische en 3 Nederlandse pleiters tijdens de Oost-Brabantse Pleitwedstrijden en mocht zich daarmee de winnaar noemen.

Leonie staat cliënten bij in zaken in alle vormen en maten. Te denken valt aan diefstal, geweldszaken, drugsdelicten, verkeersfeiten, deelname aan een criminele organisatie, zedendelicten en moordzaken.

Leonie spreekt vloeiend Nederlands en Engels, en is naast haar werkzaamheden als advocaat actief als blogger, geeft lezingen, organiseert masterclasses pleiten, en is founder en eigenaar van MSTRS. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Ervaring
Jaar beëdiging: 2015