Karsten Verkaart.jpg
22 Duivelsbruglaan Breda Noord-Brabant 4835 JE NL
088 - 629 00 57088 - 629 00 57

Mr. Karsten Verkaart was tijdens zijn studie rechten als juridisch medewerker verbonden aan een Rotterdams strafrechtkantoor. In 2007 is hij strafrechtelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met bijzondere aandacht voor straf(proces)recht, rechtspsychologie, jeugdstrafrecht en Europees strafrecht. Zijn afstudeerscriptie had als titel: “Is het buitengewone rechtsmiddel herziening aan herziening toe?” De conclusies uit deze scriptie zijn grotendeels gelijkluidend aan het later ingediende wetsvoorstel in de Tweede Kamer.

Van september 2007 tot november 2010 was Karsten Verkaart werkzaam als advocaat in het arrondissement Rotterdam. Hij behandelde in overwegende mate strafzaken. Daarnaast hield hij zich bezig met zaken op het gebied van het vreemdelingenrecht. Sinds november 2010 is hij verbonden aan het kantoor van Drenth Strafrechtadvocaten.

Binnen het kantoor van Drenth Strafrechtadvocaten behandelt hij alle voorkomende strafzaken. Van (zeer) groot tot klein, commune strafzaken (zoals levens- en geweldsdelicten, vermogensdelicten, zedenzaken, etc.), maar ook zaken op het gebied van het bijzondere strafrecht (zoals drugszaken, wapens & munitie, economische- & milieudelicten, etc.). Hij heeft een landelijke praktijk en wordt door zijn collega’s gekenschetst als een gepassioneerd pleiter.

Sinds 2016 is Karsten Verkaart lid van de Projectgroep “Advocaat op ZSM”.

Ervaring
Jaar be√ędiging: 2007