DGRA_web-0554.jpg
2 Onder de Boompjes Hoorn Noord-Holland 1621 GG NL
0229 - 706 0130229 - 706 013

Barbara de Groot studeerde Nederlands recht en Book and Publishing Studies aan de Universiteit Leiden. Na eerst als jurist gewerkt te hebben bij het Buro voor Rechtshulp (voorloper van het Juridisch Loket) stapte zij over naar de advocatuur.

Naast een volwaardige strafpraktijk heeft Barbara de Groot in de loop der jaren haar speerpunten op het jeugdrecht in de brede zin des woords gericht. Zij volgde diverse specialisatie opleidingen. De postdoctorale opleiding Jeugdrecht aan de Universiteit van Amsterdam (Willem Eggens Instituut), de opleiding Specialisatie Jeugdrecht aan het Willem Pompe Instituut (Universiteit Utrecht) en de specialisatiecursus Bijzondere curator in jeugdzaken.

Zij publiceert regelmatig over het jeugdrecht. Barbara de Groot is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA) en de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht. Daarnaast maakt zij deel uit van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Landsmeer en adviseert de Kinder- en jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord.

Ervaring
Jaar be√ędiging: 2000